Norske musikalartister/skuespillere

Norge har fått mange gode musikalartister de siste årene. En av dem er Heidi Gjermundsen Broch, som for de fleste er mest kjent som skuespiller i ulike serier og filmer, men hun gjorde en fantastisk innsats i den norske versjonen av Mamma Mia.

Kjersti Elvik

Flere skuespillere med utdanning fra Teaterhøgskolen kombinerer skuespilleryrket med å være musikalartister. En av dem er Kjersti Elvik, som vi kjenner fra Varg Veum filmen, Kvinnen i kjølseksapet. Baardar Akademiet i Oslo har en egen musikkteaterlinje. Her har skuespillere og sangere som Espen Grjotheim gått, det samme har scenekunstner Tor Ivar Hagen.

Hilde Louise Asbjørnsen

En av Norges mest kjente musikalartister de senere årene er Hilde Louise Asbjørnsen. Hun var før skuespillerkarrieren mest kjent som sangerinne, men det viste seg at hun også hadde et skuespillertalent. Dennis Storhøi har også erfaring som sanger, det samme har Øystein Wiik, som kanskje er vår ubestridte musikal-konge i Norge.

Bør Børson Jr.

Tidligere var det helt vanlig at sang brøt inn midt i en film. Enten om det var Leif Juster eller Arve Opsahl i hovedrollen. En av disse klassikerne var Bør Børson Jr., som blir klassifisert som en musikal. I hovedrollen fant vi ingen ringere enn Rolf Wesenlund.