Favorittmusikken til pokerspillerne

Du har kanskje lagt merke til pokerspillere som går rundt på hotellet med store hodetelefoner, eller at de har dem på når de spiller. Pokerspillere er selvfølgelig musikkinteresserte som alle oss andre, men hva slags musikk liker de å høre på og hvem er det som hører på hva?At kjente pokerspillere som Felix Stephensen og John Carew hører på låter som The Gambler eller Ace of Spades når de spiller er nok for mye å håpe på, men det som er sikkert er at begge setter pris på musikk og at musikken har en beroligende effekt på spillingen deres. En ting er å spille hjemmefra og styre din egen musikk på høyttalerne, men det å sitte rundt et bord, hvor stemningen er stresset og beklemt er noe annet. Da får musikken på øret en helt annen mening. TV-personligheten Kara Scott har tidligere innrømmet at hun får selvtillit og blir glad av å høre på 80-tallsmusikk når hun spiller poker verden rundt. Alle sjangere er godt representert når pokerproffene møtes rundt bordet.Eugene KatchalovMens du kanskje tror at det å lytte til musikk kan være svært forstyrrende for en pokerspiller når de skal konsentrere seg om innsatser og gode kort, finner overraskende mange spillere det avslappende å høre på sin favorittmusikk. Nedenfor finner du pokerspillernes favorittlåter når de spiller og hvem som liker å høre på dem. Kanskje du også kan få noen gode tips, som kan både få deg til å bli en bedre pokerspiller eller bringe inn en ny dimensjon på din pokerspilling.

Hvorfor spille musikk?

Daniel NegreanuDe aller fleste spillerne man kan finne anbefalinger fra ligger godt innenfor det man kan forvente fra demografien de tilhører. Klassisk rock for de eldre, rap og litt ymse poprockslagere for de yngre. Noe trance for de nordeuropeiske. En rask titt på spillelister beregnet på pokerspillere, på for eksempel Spotify, forteller oss mye av det samme – ingen anbefalinger utenfor det man finner på topplistene generelt. De vi derimot får høre av spillerne selv kan peke på mye av grunnen til det vage musikkvalget. Negreanu sier at han hører på ”sjølyder” og ”massasje musikk”. Poenget er at musikken helst ikke skal trekke oppmerksomhet, men blokkere ute forstyrrende elementer. Da er det best å holde seg til listepoppen man er vant til å høre på som bakgrunn!

Avslappende musikk

For å følge opp på Negreanu’s anbefalinger er det viktig å vite hvor man burde lete. Naturlyder er ikke det letteste i verden å finne kvalitet av, ettersom alt en trenger for å putte et ”massage music” album på Spotify er minimumsinnsats – Spotify er full av album i vage sjangre laget på minste motstands måte. En artist som ofte blir trukket fram som en mester i avslappende, men samtidig kreative og nyskapende komposisjoner basert på feltopptak (det naturlyder oftest blir kalt), er Francisco Lopez. Om Lopez’ blir litt for eksperimental eller trekker for mye oppmerksomhet er det mulig å gå for BBC-legenden Chris Watson. Her får man mer naturfølelse og alt fra tog til fugleopptak, delt inn i forskjellige album.

Lag din spilleliste

Kanskje det også er på tide at du lager din egen spilleliste til neste gang du spiller poker, enten hjemme, live i en turnering eller sammen med venner. Kanskje vil din nye spilleliste gi deg den energien du trenger for å vinne eller den siste motivasjonen til å holde ut. Uansett hva du bruker den til, så kan musikken slå positivt ut på din pokerspilling. Musikktjenester som Spotify og Tidal har allerede lister klare for deg, basert på hva andre pokerspillere foretrekker å høre på. Hos Spotify kan du også finne kontoen til PokerStars Brasil – Men har du disse tjenestene, kan du også lage dine egne spesialspillelister.

spotify_2