Jimi Hendrix: den store gitarhelten

Jimi Hendrix ble født 27. november 1942 i Seattle, i delstaten Washington. Hans egentlige navn var Johnny Allen Hendrix. Allerede som barn var han interessert i musikk, og som voksen skulle han bli en av verdens største gitarister. Da han var 15 kjøpte han sin første gitar og startet sitt første band: The Velvetones.Lite visste Hendrix at dette bare var starten på hans karriere. I 1960-årene spilte han gitar for forskjellige band, og håpet at noen skulle oppdage talentet hans. Det skjedde da han ble fast gitarist for kjente artister som B. B. King, Ike og Tina Turner og the Isley Brothers.

Gjennombruddet

Hans store gjennombrudd kom da han flyttet til England i 1967. Han dannet bandet The Jimi Hendrix Experience. Sammen med bandet toppet Jimi Hendrix topplistene i England med sangene «Hey Joe» og «Purple Haze». Han var en så dyktig artist at engelske journalister sammenliknet han med Elvis. Dette var gjennombruddet Jimi hadde ventet på.I 1969 reiste Jimi Hendrix Woodstock med sitt nye band, Band of Gypsys, en konsert som nærmest har fått legendestatus i etterkant. Under Woodstock-festivalen det året fremførte han den legendariske versjonen av den amerikanske nasjonalsangen «The Star-Spangled Banner». Dersom du vil få en smakebit på legendariske Hendrix’ musikk, bør du teste ut en rocka og populær videoautomat som Jimi Hendrix fra NetEnt.

Arven etter Hendrix

Jimi Hendrix døde i 1970 i London, der han har var bosatt. Han døde da han var 27. Andre kjente musikere har også dødd da de var 27 år, som har gjort at noen mener at det hviler en forbannelse over alderen. Selv om han døde for tidlig, rakk han å utgi rekordmange plater.Hendrix er også kjent for å ha hatt stor innflytelse på moderne rock. Det er spesielt måten han brukte sin elektriske gitar som har satt dype spor i musikken. Han blandet også flere sjangere, og eksperimenterte med sitt musikalske uttrykk. Dette har vært en stor inspirasjon for musikere som kom etter han.