Musikk og sport

musik sport_280408718I løpet av de siste to tiårene har teknologien bidratt til at musikk har blitt en egen ytelsesfaktor for alle som trener. Dette gjelder alt fra mosjonister til profesjonelle utøvere.

Psykologisk effekt

Du har kanskje merket det selv, du orker litt mer hvis du hører en lystig sang eller kanskje din favorittlåt? Det er også en god grunn til at treningssentrene spiller rytmisk musikk også under en spinning-time. Det er for å få deg til å yte litt ekstra. Musikken har altså en psykologisk effekt på oss mennesker, noe som får hjernen vår til å tenke på noe annet enn at vi er slitne.

Flytter oppmerksomheten

Det er også vitenskapelig bevist at musikk er med og bidrar til å flytte tankene våre bort fra smerten som ofte hører med i å være sliten. For de fleste av oss er det hodet vi blir slitne i før resten av kroppen. Hjernen sender disse signalene rundt i kroppen og treningsøkten blir hardere å gjennomføre. Musikk får disse negative tankene og oppmerksomheten vår på dette over til rytmene i musikken.

Brukes av profesjonelle også

Profesjonelle utøvere bruker i dag større grad musikk til treningen sin de også, spesielt til lette øvelser. Lette øvelser skal være lette og ikke et ork. Da kan musikk være et godt virkemiddel.