Motörhead – en levende legende

motorhead-singerDette er et band som har hatt fire tiår på scenen, og de har kommet langt siden de startet opp i 1975. Mange ser dem også som en av årsakene til at britisk heavy metal kom i søkelyset igjen på slutten av 1970-tallet og begynnelsen av 1980-tallet. Når man ser hva de har oppnådd i sin lange karriere, er det vanskelig å være uenig. Dette er dessverre en æra som er over, etter at bandets frontmedlem og vokalist Lemmy tragisk døde i desember 2015 etter kort tids sykdom.

Tekster med mening

Igjennom årtiene har Motörhead vært et foregangsband for låter med tekster om alt fra gambling til krig, med noe maktmisbruk og sex, drugs and rock&roll med i blandingen. De var mest kjent for sitt fokus på spill i tekstene sine, og det er kanskje også én av grunnene til at de har gitt opphav til en av de mest spennende norske spilleautomater som har blitt sluppet i år. Her finner man mange av bandets beste låter, samt symboler fra deres platecover og klipp fra deres livekonserter. Bandet har også hatt en viktig rolle i wrestling-miljøet, der både WWE og enkeltutøvere har brukt Motörheads musikk til sine opptredener.

Fantastisk historie

Det skal dog nevnes at bandet gikk i studio i 1975, og etter 10 spilleoppdrag ble de gitt oppgaven å være oppvarmingsband for det amerikanske rockebandet Blue Öyster Cult. Ikke alt ved bandets historie har vært rosenrødt, blant annet har bandet hatt en relativt bra utskifting av bandmedlemmer. I tillegg ble de allerede i 1976 stemplet som det «beste, verste bandet i verden» av det britiske musikkjournalistiske blandet NME.

Sen i avtrekkeren

Dette og noen andre faktorer gjorde at bandet skulle ha sin avskjedskonsert på Marquee Club i London i april i 1977, men slik gikk det som kjent ikke. En representant for Chiswick Records var til stede ved denne konserten for å ta den opp, for å bevare minnet for all fremtid. Men da han feilet pga. manglende utstyr, tilbød han dem i stedet to dager i studioet for å spille inn en singel. To dager senere hadde bandet produsert 11 nesten ferdige sanger!