Musikk i forskjellige spill

musik spel_323830568Som i filmer, har effektiv bruk av musikk i dataspill vist seg å være forskjellen mellom at spillet blir en suksess eller ikke. Musikken er med på å styre følelsene dine mer enn hva du kanskje tenker over selv, når du sitter foran skjermen og spiller et dataspill.

Rask utvikling

Mye har skjedd med både lydene og musikken siden vi spilte Mario Bros og Legend of Zelda på de første spillkonsollene. Musikk alene har vært med på å gjøre de største og mest populære spillene til salgssuksesser. På 2000-tallet har musikken vært med på å løfte spillopplevelsen til nye skritt og i dag har den en av de aller viktigste rollene i spillutvikling.

Atmosfæren

Musikk skaper atmosfære. Den er med å fortelle historien i spillet og den er med på å skape klimakset. Ta for eksempel Grand Theft Auto, hvor du selv kan bytte mellom ulike radiostasjoner. Passende musikk er også med på å beskrive hovedkarakterene i spillet, akkurat som i filmene. Musikken styrer altså følelsene våre, nesten på grensen til manipulering. Spill som har fått stor oppmerksomhet på grunn av musikken er NieR, Ace Combat Zero, World of Warcraft, Dragon Age og Demon’s Soul.