Musikk og teater

teater_235898716Musikken har også fått en stor rolle på teatret. Kanskje har dette med at lange, stille skuespill ikke passer for det moderne rastløse mennesket, som alltid må ha noe å trampe rytmen til? Bare i Oslo finnes det daglig teaterforestillinger hvor musikken spiller den største rollen i stykket eller showet.

Musikken tar over

Teaterstykker med musikk, eller musikaler, er lettere underholdning enn et Ibsen-stykke med tung dialog. Derfor har også Nasjonalteatret og Det Norske Teatret, som vanligvis har hatt stor fokus på tradisjonelle stykker, hatt mer fokus på å blande sjangerne oftere. Nasjonalteatrets mest sette stykke de siste årene har vært oppsetningen av Christopher Nielsens «Verdiløse Menn», som Nielsen selv kaller en «mussikal». Her blandes egentlig en tragisk historie om fem narkomane med musikken til rockemusikeren Joachim «Jokke» Nielsen. Stykket er humoristisk, lystig og ikke minst rocka.

Musikaler

En sjanger som nesten alltid var begrenset til scener som Chat Noir og Dizzy Showteater var musikalene. Oslo var langt unna Broadway og denne sjangeren hadde ikke samme klasse som de mer seriøse teaterstykkene. I dag finner du disse på Oslo Nye og alle de store teatersalene landet rundt. Du trenger heller ikke å besøke Wallmanns lenger for å oppleve en god kombinasjon av teater og musikk.