Musikkonkurranser i Norge

Du kan velte deg i norske musikkonkurranser på tv og det virker som om vi aldri får nok av dem. Vi oppsummerer de som har hatt høyest seer-antall de siste årene.

Idol

Idol kom som et smell på norske tv-skjermer i 2003. Det var også dette året vi ble smeltet av en rørlegger fra Bergen. Vi snakker selvfølgelig om Kurt Nilsen. Programmet og konkurransen har gitt oss mange gode artister de siste 13 årene, alt fra Tone Damli til Gaute Ormåsen.

X-factor

TV2 førte Idol et steg videre med det nye konseptet X-Factor, også basert på et britisk konsept. Første gang X-Factor ble sendt på TV var i 2010 og programmet har avlet frem artister som Hans Bollandsås og Chand Torsvik.

Eurovision

Hele Europas musikkonkurranse er Eurovision. NRK gir oss år etter år nye fantastiske norske finaler og det er like spennende hvert år, uansett kvalitet, om Norge går helt til topps i den internasjonale finalen eller om vi ender opp med null poeng. Vi glemmer vel aldri seierne til hverken Bobbysocks eller Alexander Rybak?

Norske talenter

Norske talenter er i utgangspunktet ingen musikkonkurranse, da det er show og unike talent som skal vises frem, men uansett er det sangere og musikere det er flest av i konkurransen, og som oftest går helt til topps til slutt.