Musikk og dans

musik dans_248817997Musikk kan gjøre oss mer tilfreds i hverdagen, og velger du å danse til musikken er den også med på å gjøre deg i bedre form og forbedre helsen din. Musikk og dans har alltid hørt sammen!

Hva sier vitenskapen?

Du har kanskje hørt at musikk i seg selv kan føre til lykke? For de fleste av oss så gjør den det, men kombinerer du musikk og dans vil du kanskje bli enda lykkeligere. Dans har jo en positiv fysisk effekt på kroppen vår, men vitenskapen viser også at musikk virker på det autonome nervesystemet, som er ansvarlig for å kontrollere blodtrykket og puls, samt det limbiske systemet, som er ansvarlig for følelser. I en gjennomgang av 23 studier av Bradt & Dileo (2009), som involverer nesten 1500 personer, syntes musikk og dans å bidra til å redusere blodtrykk, puls og angst hos pasienter med hjertesykdommer.

Kom deg ut på dansegulvet nå!

Så hvorfor sitter du hjemme nå, som du skulle ha vært ute å lyttet til musikk og danset med vennene dine? Musikk og dans har vært en del av den menneskelige kulturen siden vi fant opp rytmen. Samtidig som dans kan føre til å finne drømmepartneren din, er det jo veldig sosialt også!